Subscribe to TourNews

Bed & Breakfast Dannevirke

Sunday, August 11, 2013 @ 19:37

Motorcykel overnatning og mc ture

En af Danmarks bedst kendte motorcykel overnatningssteder er Bed & Breakfast Dannevirke som ligger i Tyskland. Mange motorcyklister har igennem de senste år Carsten har ejet stedet været gæst og nydt godt at den gode stemning som der er på stedet. Tourstart har været på besøg, og haft en skøn week-end i godt selskab med andre motorcyklister.

Bed & Breakfast Dannevirke med motorcykler

Ankomst

Vi kom lidt tidligt, men vore værelser var allerede klar, og nøglerne til værelserne lå lige indenfor døren. Der var en seddel med vores navn og nøgle - så var den indtjekning klaret. 

B&B Dannevirke værelse

Værelserne er helt i top, da de er pæne og rene og der er også mulighed for at lave en kop kaffe eller te. Vores værelse var med udgang til terassen og dermed gårdhaven, og det er hyggeligt gårdmiljø, så ekstra plus til disse værelser. Efter vi havde lavet en kop kaffe på værelset var vi klar til at udforske området.

MC ture med udgangspunkt i B&B Dannevirke

Som et nyt tiltag og service to gæsterne har BB Dannerirke ti forskellige mc ture som frit kan hentes til både en gps og i print form. Hermed kan alle komme ud og få en god oplevelse på motorcyklen. Dagens tur var "Langs Kielerkanalen" og det specielle ved turen er at Kieler Kanalen krydses elleve gange, og det foregår dels ved en traditionel færge og med den meget specielle hængefærge. Det er ganske gratis at krydse Kieler Kanalen med færgerne - og det forstår man godt, da der simplet hen ikke er tid til at billetere. Turen tager ca 1-2 minutter. 

Hele miljøet omkring færgerne oser af hygge og afslapning, da vi mødte mange motorcyklister der lige som os kørte ruten som en hyggetur. Det anbefales at gøre stop ved Sehestedt, hvor man kan sidde på en Imbiss med flot overblik over Kieler kanalen, færgen og området. En is eller pommes smager nu bedst når udsigten er god.

Færgesejlads over Kielerkanalen med motorcykler

Hængefærgen var - ganske som Carsten fortalte - lukket for renovering. Det sker tilsyneladende hver sommer i skoleferien, men vi gjorde holdt ved hængefærgen og beundrede konstruktionen. 

Afslapning efter MC turen

Formålet med at besøge BB Dannevirke er at få nogle gode oplevelser på motorcyklen og have nogle hyggelige timer. Så når mc turen skal vendes, solen skinner og der er en hyggelig terasse, så er det en perfekt miks at der også er et køleskab med kølige øl. Carsten stoler - med rette - på sine gæster, så det er venlig selvbetjening at man tager forfriskninger i køleskabet og selv afregner. Vi nød eftermiddagssolen og en stille pils inden vi begyndte at overveje aftensmaden - som blev indtaget på Landhaus Hentschel som er den lokale kro der er nabo til BB Dannevirke. De har meget rimelige priser og venlig betjening.

Hyggen på BB Dannevirke

Der er en helt speciel stemning på BB Dannevirke, da alle taler med hinanden og vi alle har samme interesse. Det mærkede vi straks vi kom, men også om aftenen på terassen. Her sad alle gæsterne og nød den flotte aften og en forfriskning - og der var en hyggelig og afslappet atmosfære. Vejret var mildt, så vi sad ude indtil sengetid og hyggede på terrassen, så det blev ikke nødvendigt at søge indenfor. Der er ellers en stort fællesareal på 1.sal med Steen's Corner og MC dele for at skabe den helt rette atmosfære - men det må vi prøve næste gang vi kommer derned. BB Dannevirke hygge med en kølig øl efter mc turen

Motorcykel klubber

Mange motorcykel klubber har BB Dannevirke som et udflugtsmål for en week-end tur og Carsten Alstrup udtaler: "B&B Dannevirke er et meget populært udflugtsmål for de Danske, Svenske og Norske motorcyklister da vi kun ligger 50 km syd for grænsen. Desuden har vi rigtigt mange MC Klubber som kommer laver en fællestur herned, og får en hyggelig week-end" og Carsten fortsætter "hertil er de ti motorcykel ture vi har lavet blevet meget positivt modtaget da vore gæster nu meget nemmere kan komme ud at køre de gode mc ruter"

En god start på dagen - morgenmad

Morgenmad på B&B Dannevirke

Det er nemt at få en god start på dagen hos BB Dannevirke, da et stort og veldækket morgenbord møder en. Morgenmaden er ifølge ernæringseksperter dagens vigtigste måltid, og det har BB Dannevirke taget alvorligt, så her er alt som æg, brød, juice, youghurt, kaffe osv.

Hjemturen fra BB Dannevirke

Efter morgenmaden og udtejkning var det desværre tid til at sige pænt farvel til Carsten og på snarligt gensyn. Heldigvis er der en fin MC tur som kører gennem storkelandsby, Friedrichsstadt som er Tysklands Venedig og kysten op til Danmark. Turen hedder "Nordfriesland rundt" og afsluttes med at køre på den tyske side af grænsn til Flensborg. Vi kørte lidt langs grænsen, inden kursen blev sat nordpå med tak for en herlig week-end med mange god oplevelser.

 

Upgrade to
PRO
Ride your dream
tours with Tourstart
  • Download to GPS 

  • Navigate using the Android app 

  • Navigate using the iPhone app 

USD 19
each
PER YEAR
more...
You are recommended to update to the latest version of Internet Explorer.
To assure all functions on Tourstart are working correct, we recommend you to upgrade your browser, or use one of the other browsers: