Subscribe to TourNews

Motorcykel tur i USA

Saturday, November 3, 2012 @ 11:47

Motorcykel turen i USA er to venners fanstastisk kør-selv motorcykel tur til USA som de planlagde selv. MC turen foregik selvfølgelig på Harley Davidson motorcykler. 

Motorcykel venner på tur til USA

Hans (62 år) og Jens (68 år) havde i længere tid ønsket at komme til USA for at køre på motorcykel, og de havde kun været i USA en enkelt gang før, så alt planlægningen af mc turen hjemmefra skulle være grundig. 

To motorcyklister ved Yosemite National Park skilt i USA

Ønsket var at se vestkysten i USA og køre ind i landet for at opleve blandt andet Joshua National Parken,  Las Vegas, Grand Canyon og hilsen på gamle General Sherman. Området er noget af det mest populære motorcykel område i USA, og der er mange seværdigheder i området, så med denne ferie ville Hans og Jens få et rigtigt godt indtryk af USA.

Da beslutningen, om at ville til USA på motorcykel var taget, skulle det så besluttes hvordan. Der var overvejelser mellem to løsninger, dels en købt færdig planlagt mc tur og så at planlægge turen selv. Valget for Hans og Jens var nem, da de gerne ville være helt fri til at køre turen i eget tempo og have alt grejet med på egen motorcykel, for dermed at være helt fri – lige som den amerikanske drøm.

Harley Davidson Road King motorcykler hentes af motorcyklister hos Eagle Rider

Motorcyklerne hentes hos Eagle Rider

Hans og Jens brugte nogle hyggelige planlægningsaftener hjemme på at søge på internettet om seværdighederne i den vestlige del af USA og på at finde hotellerne. Da rejsen foregik slut maj/start juni var der ikke så mange turister,  hvorfor kun nogle få hoteller blev booket på forhånd. Resten af hotellerne blev fundet undervejs.

To stk Harley Davidson Road King motorcykler

Harley Davidson Road King på USA MC tur

Vel ankommet til Los Angeles gik turen direkte hen til Eagle Rider hvor der var lejet nogle Harley Davidson Road King. Motorcyklerne var lejet på forhånd hos EagleRider som er verdens største motorcykel udlejer. Det var næsten nye HD’er, som kørte hele turen uden problemer. HD’erne var en fantastisk mc at køre rundt på, da den var stabil og økonomisk. MC turen i USA bød på mange oplevelser. Ikke alle oplevelser kan nævnes, men nogle få som er repræsentative for turen, bliver beskrevet.

Grand Canyon

Flot og imponerende – og meget betagende. Grand Canyon er fantastisk, og ikke uden grund er det et af de mest kendte turisk attraktioner i USA. Grand Canyon er en kløft der er fyldt med stejle skrænter og fantastiske klippe formationer. Grand Canyon er 1600 meter dyb og er 446 km lang og op til 26 km bred. Imponerende tal, og ikke mindst er det imponerende at se ud over dette flotte landskab. Der er mange gode steder at gøre holdt og nyde den flotte udsigt, og samtidig er det godt at komme af motorcyklen og få strukket benene.

Grand Canyon med træ og klipper   Grand Canyou med klipper og græs

Motorcyklist nyder udsigt over Grand Canyon   Grand Canyon storslået udsigt

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Part har et impornerende landskab, og er som skabt til cruise gennem på en Harley Davidson mens man nyder det væld af flotte farver og fantastiske klippeformationer. Bryce Canyon ligger i en højde af 2 500 meter og har sin historie tilbage til de første hvide nybyggere som etablerede sig i 1850, og som var mormoner. Området har fået sin vilde udseende gennem de mange år hvor vind og vejr har eroderet klipperne til de fantastiske formationer som står tilbage, og netop de klippesøjler er årsagen til der kommer ca 800 000 turister til Bryce Canyon hvert år. Det anbefales at se solnedgangen, da det giver et helt fantastisk farvespil i klipperne.

Motorcyklist ved Bryce Canyon National Park   Bryce Canyon klippe formationer   Bryce Canyon bjerg med få træer

 Harley Davidson på landevej i Bryce Canyon   Motorcycle road in Bryce Canyon with trees   Bryce Canyon scenic mountain view

 

General Sherman

Niks – det er ikke en tank fra WW2. Det er et gigantisk træ som er i Sequoia National Park i Californien. Træet har impornerende dimensioner, da det er 83,8 meter højt, 7.7 meter i diameter og har et volumen på 1 487 m3 og General Sherman er ca 2300 til 2700 år gammel. Jens var på vej ind i træet for at udforske det, så det fortæller jo lidt om dimensionerne. På vejen videre blev det koldt og der var sne ved vejen. Det var lidt en overraskelse, men Hans og Jens holdt fint varmen på motorcyklerne.

General Shermnn tree in Sequoia National Park  Motorcyclist inside General Shermann tree

 Motorcyclist inside General Shermann tree  General Shermnn tree in Sequoia National Park

 

Las Vegas

Ingen tur til Nevada uden at komme til Las Vegas. Det er et overflødighedshorn af forbrug, forbrug og atter forbrug. Det lever fuldt op til forventningerne om spillekasioner, hoteller og shows. Der er et enormt elforbrug i byen dels til alle lysene dels til at holde temperaturen nede. Hans og Jens havde en ekstra nat i Las Vegas, men det var ikke nødvendigt, da interessen for naturen var større end for Las Vegas og storbyens udbud af underholdning. Hans og Jens ville hellere ud at køre på HD’erne og opleve naturen, men hotellet var booket og betalt på forhånd, så de valgte at blive, og se byen og dets hektiske liv.

Las Vegas gambling hall   Eifel tower in Las Vegas

Casion in Las Vegas   Las Vegas with yellow cab and Venice bridge

 

Monument Valley Navajo Tribal Park

I Monument Valley bliver man overvældet af de fantastiske farver der spænder fra gule, røde og orange farver som klipperne har.Hele området i Monument Valley  er som taget direkte ud af en western film. Det er ikke tilfældigt man får denne fornemmelse, for Monument Valley har dannet ramme om mange af John Ford’s kendte western film, hvor den legendariske John Wayne spiller hovedrollen. Området er et af de mest fotograferende i USA på grund af de flotte og fantastiske klippe formationer og Monument Valley er desuden speciel ved også at være indiansk. Navajo indianerne boede her – heraf det officielle navn, Monument Valley Navajo Tribal Park.

Monument Valley Navajo Tribal Park lonesome mc rider   Monument Valley Navajo Tribal Park on motorcycle

Monument Valley Navajo Tribal Park   Monument Valley scenic rock formation

 

 

Joshua Tree

Joshua Tree National Park er ørken, så på de varme dage er det meget varmt. Turen gik igennem ørkenen men på grund af årstiden var temperaturen rimelig, og selv om det ikke var højsommer, var der ikke meget som tydede på at der ville komme regn. Alt var tørt – meget tørt. I Joshua Tree parken er mange flotte kaktus, så det anbefales at gøre holdt og nyde synet og forundres over hvorledes de hårdføre kaktus kan overleve i denne ørken.

Joshua Tree National Park entrance   On the road in Joshua Tree national park

On the road in Joshua Tree national park   Cactus at Joshua Tree National Park

Solvang

Solvang er et stykke af Danmark her midt i USA. Næsten alt for tæt på at være Danmark med det regnvejr.... Fornemmelsen af at at gå rundt i gaderne i Solvang og se danske navne, flag og ikke mindst winerbrød er lidt pudsig her midt i USA, så mange tusinde kilometer fra Danmark. Solvang er etableret i 1911 og er kendt som ”Danish Capital of America” – den danske hovedstad i USA. Når man går en tur rundt i byen får man helt tydeligt dette indtryk.

Motorcyclist in Solvang in front of bakery   Solvang in USA and Danish flag   Motorcyclist walk in Solvang and Danish flag

Planlægningstips til mc turen

Det er ikke svært at planlægge en spændende mc tur til USA, man skal blot være tålmodig og søge hjemmefra på seværdighederne. Dog kan det anbefales at lægge mc ferien lidt senere på året, da temperaturen var mellem 15-20 grader Celcius, og lidt højere temperatur ville have gjort oplevelsen størrer. Alt er åbnet på denne årstid, så der var ikke problemer med at komme ind i turistattraktionerne, dog var det en stor overraskelse at se sne nogle steder.

Typical american food   Cosy american diner   Scenic motorcycle road in USA

Motorcyklist i USA

Amerikanerne er meget venlige overfor motorcyklister, og selv om Danmark er et lille land, er danskere velkendte og får en god modtagelse overalt. Hele området har hvert år mange mc turister, og det i alle aldersgrupper, så overalt er motorcyklister meget velkommen.

The road to Oatman an old gold rush city   Oatman old goldmine village

Motorcyclist in front of Golden Gate   US Fire truck

Status på Harley Davidson motorcyklerne

HD'erne kørte som en drøm. Det var skønt med King Road’ernes udstyr, hvor specielt cruise controlen var god til de lange stræk. MC kørte som de skulle. Det skulle selvfølgelig være en Harley Davidson fordi det er USA, og symbolet på frihed og den amerikanske drøm.HD’erne var en positiv overraskelse – fordi de køret langt på literen – langt over 20 km pr liter, havde cruise control, kørte generelt godt og var stabil.

Steep street in Los Angeles   Harley Davidson Café in Las Vegas

Overnatning på ferien

Det er generelt nemt at finde hotel i området – selv i sæson er det indtryk at man nemt kan finde et sovested, dog skal man nok ikke forvente de mest populære hoteller er ledige i højsæsonen hvis ikke man booker hjemmefra. Ønsker man at overnatte i nationalparker skal helt sikkert booke hjemmefra. Kører man udenfor national parken, blot ca 10 km, så er det billgere og nemmere at finde plads. Hotellere har en god  standard til prisen.

Total MC USA tur

Turen var perfekt, men næste gang vil Hans og Jens nok tage lidt senere afsted for at få lidt højere temperatur. Dagsturene på motorcyklerne var 300-350 km, hvilket gave en god køre rytme og var total afstressende- ligesom en mc ferie skal være. En del af oplevelsen ved at være mc turist i USA er jo maden. Den typiske mad som serveres op diners er  burger og bøffer – ikke just en ernærigseksperts foretrukne, men det smagte godt...

Turen levede helt op til Hans og Jens’s forventninger, og der kom mange gode og afvekslende oplevelser med hjem. Hele turen fra planlægningen, som var en spændende process og en god optakt til at komme afsted, og de kørte knap 4 500 km indtil motorcyklerne blev afleveret hos EagleRider igen var fantastisk. Det gav en god total oplevelse at have planlagt turen selv, og samtidig har Hans og Jens har sparet ca 25 % i forhold til at købe en færdig tur – hvilket jo også har været med til at gøre turen til en god oplevelse.

Download USA MC turen til din GPS

Du er velkommen til at hente turen direkte ned på din Garmin,TomTom eller Navigon GPS, så du også kan komme til USA og få gode  oplevelser på din motorcykel.

USA MC Tour on Tourstart

God MC USA tur på din motorcykel,
Jan

Previous
Next
Pictures
Upgrade to
PRO
Ride your dream
tours with Tourstart
  • Download to GPS 

  • Navigate using the Android app 

  • Navigate using the iPhone app 

USD 19
each
PER YEAR
more...
You are recommended to update to the latest version of Internet Explorer.
To assure all functions on Tourstart are working correct, we recommend you to upgrade your browser, or use one of the other browsers: