Wagrain-Seværdighedstur Nord

Ud over at området omkring Wagrain, Salzburg, Berchtesgaden og Zell Am See er udsædvanlig smukt, ja så er der også et område fyldt med steder de fleste har hørt om. Turen her fører derfor forbi nogle af disse kendte steder. 
Første stop er Ørneborgen (Schloss Adler) Ørneborgen er igennem flere hundrede år blevet brugt som fængsel, under 2 verdenskrig var Ørneborgen hovedkvarter for Hitlers Waffen SS, efter krigen blev stedet omdannet til en træning lejr for det østrigske politi, hvilket det var helt frem til 1987. i dag er der museum. 


På vej til næste stop passeres pas Lueg i sin beskednehøjde på 552M.Næste Stop er Hotel Den Hvide Hest, i virkligheden er det Gasthof Mitteregg der blev brugt til lokations optagelserne til det Danske lystspil, Sommer i Tyrol, på turen her sikkert et godt sted til en kop kaffe.

Næste stop er ved ”Der Führers” Sommerbolig, Ørnereden.

I forbindelse med Hitlers 50-års fødselsdag, blev der som folkegave bygget et sommer resident i 1834 meters højde, og så endda på en ufremkommelig bjergtinde, byggeriet kostede dengang hvad der i dag svare til Ca. 1 Mia kroner, Jeg syntes ikke selv efter at have været der, at det er et af de mest spændende steder, dog bør man altid huske på hvilken bedrift det har været at opfører i den tid Stedet kan kun besøges efter en tur med bus, billet købes på stedet, det tager ca. 1½ time så tænk over det. 


Næste stop er i byen Saalfelden hvor Østrig har sin længste /og det er også den Sommer bobslæde bane med den største niveauforskel liggende, så måske skulle du prøve en times god morskab, dog skal man passe på, det er nemlig muligt at kører ud over kanten! så er der advaret.


Næste stop bør være med tid til fordybelse og kaffe, og terrassen her er en af de absolut smukkest beliggende terrasser i hele området, terrassen tilhører Berggasthof Mitterberg, og i 1200M's højde, hvorfra der er en helt ubeskrivelig smuk udsigt, som jeg på det varmeste kan anbefale /syntes bør opleves. 


Hjemturen til Wagrain er på smukke gode serpentiner veje over de to pas, Filzen Saddle der passeres i en Højde af 1290M, meget kort tid efter er det Dientner sattelpass der overkøres i en højde af 1370M.

Bemærk at når du henter turen ned på din GPS,  Så får du de fremhævede serværdigheder, dem der her på kortet er vist med blå pile, vist direkte i displayet som næste næste waypoint med serværdighednavnet, i stedet for som du sikker kender det et tilfældigt vejnavn, så på den her måde ved du, at du nærmer dig et interessant sted der måske er værd at stoppe op ved.


Tour Wagrain-Seværdighedstur Nord image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org