Wagrain-Hallstatt-Bad Gastein

Heldagstur. 

Turens første ½ del fører frem til den nordøstlige del af Salzkammergut. 

Området er kendt for sin smukke natur, sine mange flotte søer og små hyggelige byer.

Turens sidste ½ del vil blive kørt på skønne Alpeveje, vejene er alle gode veje med masser af sving, nogle gode serpentinerveje vil det naturligvis også blive til, turen vil kunne køres på alle typer af Mc'er, ingen grusveje.
Første mindre pas der overkøres er Pas Gschûtt i en Højde af 976M, herfra fører ruten ned til en af områdets meget berømte søer, Hallstatt See og Hallstatt by, lige inden byen er der er et meget berømt foto spot indlagt på ruten, det er herfra at 99% af billederne af Hallstatt by er taget, da byen, kirken og de bagvedliggende Alper kommer med i billedet på samme tid..
Næste oplevelse er overkørslen af det meget beskedende Koppen pass Højde 690M. der bliver efterfulgt af pas, Poetschenpass der passeres i en Højde på 982M.
Der køres nu igennem byen Bad Ischl og over en mindre stigning frem til søerne Attersee og Mondsee, hvorfra turen fører frem til Hotel Den Hvide Hest (Gasthof Mitteregg) der blev brugt til lokations optagelserne til det Danske lystspil, Sommer i Tyrol, sikkert et godt sted til en kop kaffe /let anretning.
Efter Den Hvide Hest fører ruten ned til endnu en af de meget berømte søer i området, nemlig St. Wolfgansee som også blev brugt som locations optagelse l Sommer i Tyrol, ruten følger sø bredden et stykke, for så at dreje i retning syd øst. Her mødes man af en skøn serpentinervej frem til pas Lueg, som med sin meget beskedende højde på 552M, ruten fortætter over dagens sidste pas, som bliver pas Dientner sattel som overkøres i en højde af 1370M.
Den sidste del af (kan vælges fra, fordi ruten fører ind i en blind dal, og tager nemt et par timer med nydelser) ruten fører frem til det meget berømte og fashionable kur og ski sports område Bad Gastein, byen gennemskæres på smukkeste vis af et vandfald, som på tætteste hold kan nydes fra Kraftwerk Cafe (Gammel turbine Hal) Wasserfallbrücke, Jeg syntes at man som min. bør benytte stedet som foto stop.

Sidste stop ude på ruten er i bunden af Bad Gastein's kæmpe store ski sports sted. På Cafe Valeriehaus er det muligt at nyde eftermiddags kaffen med en tilhørende lille Is dessert, og nyde en formidabel udsigt til hvad der er ski løjper om vintern. 
Du /I ønskes en rigtig god tur.

Bemærk at når du henter turen ned på din GPS,  Så får du de fremhævede serværdigheder, dem der her på kortet er vist med blå pile, vist direkte i displayet som næste næste waypoint med serværdighednavnet, i stedet for som du sikker kender det et tilfældigt vejnavn, så på den her måde ved du, at du nærmer dig et interessant sted der måske er værd at stoppe op ved.


Tour Wagrain-Hallstatt-Bad Gastein image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org