Vestsjælland Røsnæs Fyr

Turen går til Røsnæs Fyr ved Kalundborg med start i Roskilde. (Star kan være fra Roskilde Havn da din GPS guider dig ud til starten).

Der køres over Gevninge og det snoede Abbetved, Tadre Mølle, Magle Sø som indbyder til en pause i det bakkede landskab som istiden har formet. 

Området er rigt på dyreliv. Der fortsættes med et slag ind forbi tanken i Jyderup hvor der kan tankes og købes kaffe og vand. 

Videre gennem  Delhoved Skov langs Skarresø og Svebølle og ad Kystevejen i Kalundborg som nærmest inviterer til et stop med udsigt over Kalundborg Fjord og olieraffinaderiet.  Fortsæt frem mod fyret og stop er ved parkering kort før Røsnæs Fyr. Der fra er 250 meter at gå op til fyret fra P-pladsen.

BEMÆRK; det sidste stykke (ca. 300m) er grusvej hen til P-pladsen, men kan sagtens passeres.

Røsnæs Fyr er bygget i 1844-46, hvor der tidligere havde ligget et forsvarsbatteri. I årenes løb er mange skibe forlist på Røsnæs Rev. Derfor opførtes i 1939 et fremskudt fyr, kaldet Røsnæs Puller, ved revets spids ca. 2 km fra land

Tour Vestsjælland Røsnæs Fyr image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
fyr, kalundborg, roskilde, star, havn, gps, der, gevninge, abbetved, tadre, magle, omr, jyderup, videre, delhoved, skov, skarres, sveb, kystevejen