TourdeFrance2022

Er du det mindste interesseret i Tour de France som mc-kører, så er denne tur et oplagt must nu da det klassiske løb fra 1903 har lagt sin vej forbi. Vel er det ikke Alpe d´huez, Mont Ventoux, Col du Tourmalet, men det lugter da lidt der hen af.
Vi springer hen til 2. etape da 1. etape foregår i københavns gader, og her får man ikke så meget ud en tur der på mc.
Løbet skydes blødt i gang med paradekørsel fra Roskilde Havns p-plads men gives "rigtigt" fri når der køres ind på Østre Ringvej. Denne tur har sin start i havnen som kan være møde og startsted ellers kan Circle Q på hjørnet af Sct. Clarasvej og Frederiksborgvej være et alternativ. Her kan der mødes og startes over en kop kaffe og en basse inden afgang.
Jeg vil ikke gå særligt i dybden med turen
ud over de bynavne der passeres, men se mere på linket længere nede. Pauser og spisesteder er der rigeligt at vælge i mellem på de 178 km. Denne udgave af turen har sin slutning på Storebæltsvej i Korsør med udsigt dels den imponerende bro set nedefra, dels det gamle nostalgiske færgeleje fra fordums tid.
Efter starten fra Roskilde havn følges GPS´ens anvisninger ud til denne turs 1. Viapunkt ved Blæsenborg/Lejre - Vikingernes gamle hovedstad. Der køres over Lindenborg, Rye, Langtved, Munkholmgrillen, Dragerup og Holbæk hovedgade hvor der er mulighed for en pause.
Med Holbæk Fjord og Lammefjorden på sin højre side køres der over Hagesund, Asnæs og ind i området med Høve og Veddinge Bakker som er en udfordring hvis du en dag får et sundhedsanfald og tager cyklen uden motor - flot området at køre rundt i med stigninger op til 6% og som også går under navnet "Bjergene". Kårup Skov passeres, Fårevejle Kirkeby, Stubberup og Havnsø og dens havneområde kommer. Som næste passeres "Kvægristen" hvor i området dyrene går frit, og videre mod Eskebjerg og Kaldred. Kalundborg med havnefronten, jernbanarealerne og udsigten til raffinaderiene gennemkøres og der drejes Kalundborg, forbi Ugerløse, Ågerup, Halshus og det fredede naturområde ved Flasken Fuglereservat. Den lille skønne Mullerup Havn, som er en god destination for mc-kører, hvor Skipperkroen byder et rigt menukort passeres, og videre mod Bildsø, Næsby Strand, Frølunde, Svenstrup og slutdestinationen nåes efter motorvejen passeres.
Vi du se mere om turens detaljer, kan du se dette på;
letourcph.dk/oplev-tre-etaper/2-tape

God fornøjelse


Tour TourdeFrance2022 image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
er, tour, france, alpe, mont, ventoux, col, tourmalet, vi, roskilde, havns, oslash;stre, ringvej, circle, sct, frederiksborgvej, jeg, storeb, kors, efter