Thy Træf Fællestur 2016 Lørdag

Der er afgang kl 1200 udenfor indgangen så mød blot op og vær klar til at få en god oplevelse. Turen er godt 100 km så vær sikker på at du har tilstrækkeligt med bensin. I år er turen anderledes end tidligere da vi starter med at køre mod Villerslev.
Turen er selvfølgelig gratis og alle er velkommen.

Turen starter med at gå igennem Nationalpark Thy. Naturen er helt fantastisk i Nationalparken og du kommer tæt på den storslåede natur og det går ikke stærkere end at du har tid til at nyde naturen. Nationalparken er et sted hvor mennesket har en stor plads da vi alle er invitetet ud for at nyde naturen. Ud over motorcykel turen kan du cykle, vandre, fiske og smage på nationalparken. Der er mange seværdigheder i nationalparken, som for eksempel Lodbjerg Fyr, Stenbjerg Landingsplads, Isbjerg, Nors sø og mange flere, så der er god grund til at komme igen og nyde godt af de tilbud som Nationalparken tilbyder.

Thy Træf's fællestur Lørdag går til Museumcenter Hanstholm hvor der er rundvisning. Kystbabberiet som er Nordeurpoas største befæstningsanlæg fra 2.verdenskrig og en meget vigtig del af Atlantvolden. I slutningen af 1940 besluttede tyskerne at der skulle laves et tungt kystbatteri ved Hanstholm som skulle forsvare indsejlingen til Skagerak. Anlæggets to første kanoner stod færdigt 15 maj 1941, så det har gået meget stærkt med byggeriet. De øvrige to var klar i slutningen af august. Kanonerne er 38 cm kanoner, så det er nogle voksne granater som skulle anvendes. Kanonrøret vejede 110 tons og kunne skyde en granat på 495 kg 55 km og vejede granaten 800 kg kunne den skydes 42 km. Det var muligt at skyde en granat hver 1½ minut. Imponerende. Det tager godt 2 minutter for granaten at komme de 55 km ud til målet, så inden den var landet var en ny på vej.
Der var en besætning på 600 soldater for at kunne få hele anlægget til at fungere.

Bunkermuseet er ganske imponerende og der kommer en guide og leder os rundt samt fortæller historien bag anlægget. Der er også en Olsen Banden udstilling som omhandler "Olsen Banden i Jylland" og du kan købe et hæfte hvor du får alle tips samt set filmfolkene over skulderne og finde de fascinerende steder hvor filmen er optaget. Det meste af "Olsen Banden i Jylland" er optaget i Thy og mange scener er fra bunker museet. Det virker ret godt at nynne med på Olsen Banden's kendingsmelodi når man går rundt på museet - så kommer man i den helt rigtige stemning.

Link til fællestur Fredag

Tour Thy Træf Fællestur 2016 Lørdag image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
villerslev, turen, nationalpark, thy, nationalparken, lodbjerg, fyr, stenbjerg, landingsplads, isbjerg, nors, tr, museumcenter, hanstholm, nordeurpoas, atlantvolden