Sydsjælland-Roskilde-Præstø-Skælskør-Roskilde

Her er en heldagstur på Sjælland som kan vare det meste af dagen - om man vil. Turen byder på "sving-garanti" og masser af skønne steder.
Den har sin start i Roskilde - da denne by nærmest rammer centrum af Sjælland - et stykke ude af Kong Valdemarsvej og mødeste kan på bedste vis være på Circle K på hjørnet af Sct. Clarasvej og Frederiksborgvej. Her kan både købes morgenkaffe med et par basser til som nok skal holde den lille mc-mave beskæftiget til ud på dagen. Turen er på lidt over 6 timer + eventuelle pauser undervejs eller 267 km - om man vil.
Efter lidt bykørsel ud af byen kører du/I igennem Vor Frue, Brordrup, Store Ladager og via Lellinge og efter Åshøj kan holdes pause på Shell-tanken på modsatte side af Vordingborgvej.
Der fortsættes gennem den smukke Valløvej samt Præsteskoven og Vallø Dyrehave.

Slottet er fra 1300-tallet og fungere nu som en stift og beboes af ugifte kvinder af adelen. Gå gerne en tur i den åbne slotshave.
Der køres videre over Stevn små veje til Rødvig Havn - hvor der kan holdes pause hvis lyst - Vemmetofte, Fakse Ladeplads og Præstø Havn. (Vær OBS mellem Faks og Præstø - strækningen indbyder til rask kørsel på 50KM stykket og her hentes en god månedsbonus hjem til de skjulte fotovogne!) I Præstø Havn anbefaler vi Café Mokka, hvis sulten trænger sin på med skøn udsigt over havnen og Præstø Fjord.
Der fortsættes via Køng, gennem havneområdet i Næstved, Bisserup og til Skælskør, hvor et stop i havnen kan gøres for en eftermiddags is.
Vi følger her efter Slagelse Landevej hvor vi drejer til højre mod Ellemose og de snoede veje over Skørpinge, Flakkebjerg Stationsby, Lynge Eskildstrup, rundt om Haraldsted Sø og Kirke Hvalsø hvor der er mulighed for endnu en stræk-ben pause. Resten af ture køres over Kisserups bakker, Lejre, Svogerslev og ind til slutpunktet i Roskilde Havn.

HUSK: hvis du vil starte fra et andet sted end Roskilde - eller blot tilpasse ruten som din egen tur - kan du markere denne tur øverste til venstre ved KOPIER TIL OPRET TUR, så ryger den over på din egen Tourstart.org side og du kan redigere og gemme den helt som du vil.

 


Tour Sydsjælland-Roskilde-Præstø-Skælskør-Roskilde image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
her, sj, den, roskilde, kong, valdemarsvej, circle, sct, frederiksborgvej, efter, vor, frue, brordrup, store, ladager, lellinge, aring;sh, shell-tanken, vordingborgvej