Sydfyn - En dagstur fra Nyborg

Turen har sin start i Nyborg (mødested kan være på Circle K på Storebæltsvej 1 efter motorvejsafkørslen?) køres der over Holcken Fjord og ad den lille skønne vej gennem Blankenborg, Sulkendrup og Æbleskov over Tangå, til Vormark hvor man kan besøge DK´s største dame: Damestenen på 1000 Tons, som er gledet her til fra Finland fra istiden.
Efter at have beundret denne mastodont fortsættes til "Roens By", Lundeborg. De fleste husker sikkert sangen "Er du trist og har du sorg i sinde" udødelig gjort af Lasse og Mathilde. Her er mulighed for en kop kaffe i den lille havn.
Efter pausen fortsættes gennem Svendborg, over Egense og Kværndrup og forbi Egeskov Slot hvor der er mulighed for dels en pause, dels et besøg på det skønne 66 værelses store slot som kan spores tilbage til 1400-tallet hvis tiden er til det.
Der fortsættes over Snarup, Storskov, Åstrup til Faaborg Havn det anbefales at indtage frokosten i Faaborg Røgeri Cafe. Efter frokosten fortsætter vi over Millinge, Tørringe, Brobyværk Kro, Skelbæk, Bellinge, Tommerup, Vissenbjerg videre hvor turen har sit slut i Skallebølle hvor der kort efter slutpunktet er mulighed for enten at gå på motorvej til Sjælland eller fortsætte ind til Odense.


Tour Sydfyn - En dagstur fra Nyborg image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
turen, nyborg, circle, storeb, holcken, fjord, blankenborg, sulkendrup, aelig;bleskov, tang, vormark, dk, damestenen, tons, finland, efter, roens, by", lundeborg, er