Sommertur Scotland 2012 1.del

Turen var egentlig tænkt og planlagt som solotur men endte ud i at der kom en mere med.
Afgang fra Hj. 11-06-2012 til Glügstadt ( Kollmar Camping ) via Mennesket ved havet i Esbjerg.

Herefter går turen videre til Ljmuiden via Wischafen, Bremen, Grøningen.Wieringen.

Vi sejler fra Ljmuiden NL. til New Castle upon Tyne hvorfra turen går gennem
Northumberland mod Witch´s Craig i Stirling,  her kikker vi på byen og overnatter .

Vi triller nu mod Fort William gennem Glen Coe med de storslåede Glens. vi tager ophold på
 Ben Nevis caravan park for foden af Ben Nevis som er det højeste bjerg i Scotland,

Nu køre vi turen gennem Harry Potterland mod Mallaigh for at komme på Isle of Skye, hvor vi besøger Talisker og triller op til Uig Portree og videre over Kyle og Lochals til hoved landet. igen vi vælger at køre op på vest siden af Loch Ness til en lille by ved navn Cannich her slår vi lejr i et par dage for at udforske området omkring Loch Ness, bl.a byen Fort Augustus, op til Foyers videre af den gamle millitary Road som ligger temmelig højt til Invernes hvor vi drikker eftermijddags kaffe inden vi triller mod Cannich igen.

så triller vi atter afsted, nu mod Scrabster, turen er er super fed da den byder på hammer gode veje samt masser af herlige sving, vi ankommer lige tidsnok til at købe biletter og køre ombord på færgen til Stromnes på Orkney Isle her går turen til Evie via Skara Brae og Redland hvor vi finder en fin lille campsite.

de næste par dage efterses en stor del af øerne bl.a Stones og Brodgar Highland Park. samt øernes sydligste punkt ved Burvick,

Nu er det tid til at komme tilbage til Mainland og Findhorn via Thurso,Dunnet, John Ó Groats, Wick, Jeanetstown, Black Isle Nairn vi gør camp på Findhorn caravan park.

De næste par dage bruges på at kikke lidt på nordkysten, Lossiemouth, Buckie, Cullen, Banff, Fraserburgh, Peterhead, Turiff, Keith, samt Elgin. Super fedt område og natur.

Så er der tid til at trille ned langs River Spey og nyde duften fra de mange chimneys fra Whisky Distillery´s Planen er at ankomme til Kirkcaldy via Craigellachie, Ballindaloch, Glenlivet, Tomintoul, Cock Bridge, Balmoral Castle, Braemar, Blairgowrie, Perth samt Glenrothes, på vejen mod Kirkcaldy fik vi turens største regnvejr hvilket gjorde at vi valgte at overnatte på et af byens hoteller,

Nu triller vi mod Mortonhall campsite ved Edingburgh via, Dunfermline over Forth bridge, her slår vi endnu engang lejr vi er rimelig heldige da vi jo pga gårsdaagens regnvejr med lethed kan finde de højeste punkter og tørreste på Campsiten , her finder vi også Stable Bar hvor vi svælger os i alt hvad der findes på hylden af Single Malt Whisky adfulgt af lot´s of pint´s of Guinnes. Dagen efter tager vi bussen ind til Edingburgh city og kikker nærnere på byen,

Så går turen mod Glasgow via, Falkirk hvor vi kikker lidt på den fantastiske inginørpræstation som The Falkirk Whell jo er. vi ankommer til Glasgow sidst på efter middagen hvor vi indlogere og på hotel Devon grove,, efter et bad og omklædning kikker vi lidt på Byen jeg bliver klippet, vi havne med et lige midt i en Punjapi festival hvor der bare er gang i den med musik og dans. vi slapper af og nyder det.

Vi er atter på ryggen af maskinerne, nu går turen mod Hadrians Wall via Lockerbie vi finder et Turist punkt hvor vi gør holdt og ser lidt på det kæmpe bygnings værk Romerne udrettede way back. vi triller videre langs Hadrians Wall mod New Castle hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen for at køre omborg på båden til Ljmuiden.

Efter ankomst til Ljmuiden skilles vore veje da jeg skal hjem til dimension med mit mellemst barn og at min makker vil til TT i Assen, jeg triller mod Hjørring via Amsterdam, Osnabryg, Hannover, Hamburg, Industrivejens Grill i Padborg.  Slut på en fed mc-tur  på ca. 5200 km over 16 dage.

Tour Sommertur Scotland 2012 1.del image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
new, castle, tyne