Silkeborg Bunker Museum

Silkeborg Bad blev hovedkvarter for 416. Infanteri Divisions Generalstab med Generalløjtnant Kurt Pfliger i spidsen. Silkeborg Bad var allerede på det tidspunkt udset til at blive Felthovedkvarter for den tyske øverstkommanderende i Danmark, Befehlshaber der deutschen truppen in Dänemark General Erich Lüdke. General Erich Lüdke blev den 27. september 1942, afløst af General der Infanterie Herman von Hanneken.

De første barakker og bunkers blev bygget i marts 1943 og flere fulgte efter, i alt blev der bygget mere end 40 betonanlæg hvoraf de 12 af dem er bunkers med en murtykkelse på 2 meter. Der inddrages i alt omkring 35 ha. Til hovedkvarteret. Hitler udsendte 3. November 1943 Direktiv nr. 51 hvori han beordre den tyske værnemagt i Danmark i forhøjet beredskab. Det forhøjede beredskab indførtes af frygt for en forstående allieret invasion i Jylland. Det tyske hovedkvarter blev flyttet fra Nyboder skole til Silkeborg den 5. November 1943. Kl. 18.00 samme dag var det nye hovedkvarter for von Hanneken fuldt funktions klart. I januar 1945 afløstes von Hanneken af Generaloberst George Lindemann som fungerede som chef for værnemagten i Danmark indtil krigsafslutningen.

Tour Silkeborg Bunker Museum image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
bunker museum, bad, divisions, generalstab, generall, kurt, pfliger, felthovedkvarter, danmark, befehlshaber, general, erich, infanterie, herman, hanneken, direktiv