Subscribe to TourNews

 • 1332 Users viewed this
 • 62
  Download GPS data (62 downloads)
 • Full map view
 • Plan in RidePlan
 • Reverse tour
 • Show distance and time
 • Show distances
 • Show the entire Tour on the map
 • Download PDF
 • Print actual view
 • Ride with friends
  Let us ride this tour on:
  Add some friends so you can share the tour with them
 • 0
  E-mail GPX file
  Please add some friends so you can send the GPX file of tour to them
  Send copy to me
 • Report
 • Embed
Scenic
Mountain
Seaside
Twisted
Straight
Duration:
2h 9 min
Distance:
63 mile
Rating:

Please Login or Sign up to rate this

Website:
http://www.alebo.se

Söderåsen

Ett fantastiskt område att tillbringa en helg på med mc. Här kan du även hitta grusvägar om det lockar dig

Denna runda är ämnad för de som vill uppleva Söderåsens varierande natur samt besöka de gårdar som finns här med sina lokalproducerade matprodukter. Rundan är framtagen tillsammans med ”Smaker från Söderåsen”, www.smakerfransoderasen.se.

Turen är upplagd av Alebo Pensionat — www.alebo.se
.
Photos:
Videos:

Söderåsenrundan

Söderåsen

Ett fantastiskt område att tillbringa en helg på med mc. Här kan du även hitta grusvägar om det lockar dig

Denna runda är ämnad för de som vill uppleva Söderåsens varierande natur samt besöka de gårdar som finns här med sina lokalproducerade matprodukter. Rundan är framtagen tillsammans med ”Smaker från Söderåsen”, www.smakerfransoderasen.se.

Turen är upplagd av Alebo Pensionat — www.alebo.se
.
Pictures

Röstånga Turistbyrå

Turistbyrån
http://www.svalov.se/upplevagora/turism/rostangaturistbyra.1831.html

Skäralid

Skäralid, Söderåsens Nationalpark Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen.
http://www.soderasensnationalpark.se/Sv/Pages/default.aspx

Herrevadskloster

Herrevads Kloster. Det grundlades 1144 av ärkebiskop Eskil i Lund som det första danska munkklostret av cistercienserorden. Denna var en gren av benediktinerorden och fick sitt namn efter klostret Citeaux (lat. Cistercium) i södra Frankrike. Eskil var vän till Bernhard av Clairvaux, en av ordens förgrundsgestalter, och gynnade cistercienserna
http://www.algonet.se/~sylve_a/herrevad.htm

Bonnarps Hjortgård

Bonnarps Hjortgård. Är du sugen på det mest naturliga kött som finns? Eller vill du prova en ny smaksensation, vår hjort och lamm korv med 100% direkt spårbarhet på köttet! Välkommen till vår Gårdsbutik! Vill du göra en närstudie på hjortar och uppleva Söderåsens natur på Skåneleden ? ”Viltkött – Naturligtvis”
http://www.bonnarpshjort.se/

Bjärhus Gårdsbutik

Bjärhus. God mat, goda smaker och hög kvalitet – det är vad vi vill att du ska förknippa med Bjärhus Gårdsbutik. Vår chark är som en saluhall i miniformat, och all mat vi säljer i gårdsbutiken är lokalt producerad och tillverkad på plats hos oss. I växthuset odlar vi ekologiska grönsaker – som växer på naturens egna villkor. Ekologisk Matvandring är en populär upplevelse under vår-­‐sommar-­‐höst
http://www.bjarhus.se

Klippans Bruk

Klippans Pappersbruk. Klippan är en ort med lång papperstradition. Ända sedan 1573, då den världsberömde astronomen Tycho Brahes morbror började producera papper av lump vid Herrevadskloster, har det tillverkats papper på orten. Klippans Bruk var då Danmarks första pappersbruk. På 1700-­‐talet flyttades verksamheten till de lokaler vid Rönne å där Klippans Bruk nu finns. 1832 installerades Sveriges första pappersmaskin på Klippans Bruk. Den var i drift så länge som fram till 1981.
http://www.kpn-bruk.se/

Dymöllans Ålrökeri

Dymöllans Ålrökeri. Rökeri samt gårdsbutik där man kan köpa bl.a. egna rökta produkter, såsom ål och lax. Nyrökt kvalitets-­‐ål och -­‐lax från Dymöllan är en garanti för en uppskattad present. Vi har även ett stort utbud av hemlagade fiskdelikatesser. På vår trevliga uteservering kan man hela sommaren äta allt från dagens rätt till laxmackor eller bara njuta av en kopp kaffe i vår underbara natur. Öppettider: Onsd - fred kl. 10 - 17, Lörd kl. 10 -­14. Juli/aug även på sönd 11 -­ 15
http://www.sejrbo.com/?ID=130&pID=121

Skånehill Gård

Skånehill Gård. På gården producerar vi bland annat ägg från frigående höns, honung, lammkött, frukt och bär som odlas utan kemisk bekämpning och handelsgödsel. Dessa frukter och bär förädlar vi till spännande marmelader och annat. Vi driver även en gårdsbutik där vi säljer våra egna, samt andra småskaligt tillverkade produkter.
http://www.skanehill.se/

Sånnagården

Sånnagården. Sånnagården är gården med gammeldags charm, ligger utanför Kvidinge på väg mot Tranarp. Vi har en alldeles nyöppnad gårdsbutik där vi säljer bland annat egen producerade grönsaker såsom gurkor. grön sparris, tomater, sommarblommor kryddor m.m. Vi har en kaffestuga (se hemsida för öppettider) med hembakat bröd och två presentbodar med diverse saker, från Linneväveriet, Sia, Jelly Bean m.m. Sånnagården är ett familjeföretag som drivs av Maria & Tomas Isberg som tog över verksamheten 2003. Vi har ca 22000 m2 växthus där vi odlar gurkor, säsongen för det är mars-­ nov.
http://www.sannagarden.se/

Vrams Gunnarstorp Slott

Vrams Gunnarstorp. Slottet är byggt med fyra längor kring en borggård men utan omgivande vallgravar. I äldre tid var borgen inte sammanbyggd utan två av husen var då helt fristående. Den östra längan innehåller delar från slutet av 1400-­‐talet och den norra längan, som är byggd i två våningar, uppfördes på 1550-­‐talet Parken med avenboksgången och de unika buxbomshäckarna, vilka planterats och klippts som kägelspel, är öppen för allmänheten. Här finns också en matbod med försäljning av gårdens produkter och varje år anordnas en julmässa.
http://www.algonet.se/~sylve_a/vramsgun.htm

Gård Gripen

Gård Gripen. På Gård Gripen finns det idag ca 3000 äppelträd som brukas för skörd. Under våren 2009 planterades 1440 vinplantor som ett led för framtida vintillverkning. För pollinerings skull har vi valt att hushålla 5 bisamhällen. Som en trevlig ”bi-effekt” skördar vi honung två gånger om året! På gården bor även hundar, minigetter, åsenfår, ankor och höns. Via gårdsbutiken erbjuds en lättare servering och här säljs också gårdens produkter och produkter från vårt närområde. Njut av en fika på vår fridfulla innergård! Eller varför inte uppleva en underbar natur ute bland odlingar och djur, med en av våra fikakorgar under armen? Öppet: Månadens sista söndag kl. 10:00-­15:00
www.gårdgripen.se

Stenestad Park

Stenestad Park. Karin och Viktor Trajkovski driver sedan 2008 denna parkanläggning med rhododendron-­‐ och magnoliasamlingar, unika trädplanteringar samt test-­‐ och demonstrationsodlingar av frukt och bär. I parken anordnas guidade fältvandringar, utställningar, kurser och föreläsningar. Försäljning av spännande växter samt produkter förädlade från parkens frukter och bär såsom marmelad och sylt sker i anslutning till det omgjorda stallet, caféet där Karin serverar hembakade kakor.
http://www.stenestadpark.se/
Pictures

Ring Knutstorp

Ring Knutstorp. Välkommen till Motorbanan -­ Ring Knutstorp, The Valley of Speed. Banan ligger underbart placerad vid foten av den natursköna Söderåsen som även är ett av södra Sveriges största utflyktsmål. Helt fantastisk miljö som vi är stolta och ödmjuka att få verka i, samt ett uppskattat utflyktsmål för hela familjen På Ring Knutstorp finns ett café som är öppet alla dagar 10-­17 och det är en upplevelse att ha bilar och mc dånande förbi utanför fönstret.
http://www.ringknutstorp.com/
Pictures

Knutstorps Borg

Knutstorps Borg. Om byggnadens tillkomst berättar ett par inskriftstavlor från 1551 och 1726 på ömse sidor om huvudingången. Vid borgen står en byst av den store astronomen Tycho Brahe, som föddes på Knutstorp. Under skånska kriget eldhärjades Knutstorp 1678 och iståndsattes först 1726 sedan norra längan rivits. De resterande delarna av längorna, som därefter utgjorde flyglar till huvudbyggnaden, stod kvar till 1956, då en förödande eldsvåda drabbade borgen.
http://www.knutstorp.se/
Pictures

Svarta Svängen Köttbod

Svarta Svängens Köttbod. Här på denna gård har vi gått efter: Från jord till bord modellen, med andra ord – så korta led som möjligt. Vilket som är möjligt eftersom allt vi har i vår gårdsbutik kommer från egna uppfödningen av: Ox, Mellankalv, Gris och Lamm. Här förädlas köttet även till olika sorters produkter t.ex. julskinka. Stoppning och rökning av korven gör vi självklart också själva. Här hittar ni allt ifrån prinskorv till falukorv. Äkta spickeskinka görs även här, det är ett gammalt hantverk som tar 10-­‐12 veckor att tillverkas.
http://www.svartasvangen.se/
Pictures

Röstånga

Tillbaka vid start
Leave a comment
Delete this tour?
 
No
 
Yes
Upgrade to
PRO
Ride your dream
tours with Tourstart
 • Download to GPS 

 • Navigate using the Android app 

 • Navigate using the iPhone app 

USD 19
each
PER YEAR
more...
You are recommended to update to the latest version of Internet Explorer.
To assure all functions on Tourstart are working correct, we recommend you to upgrade your browser, or use one of the other browsers: