RoskildeHavn-Bakken

Her bydes på en tur som egner sig til en lørdags/søndags-eftermiddags som slutter på Bakken — selvfølgelig med en kop kaffe og dagens kage, som tilbydes til 40-50,- kr. mange steder… (kaffe ofte ad libitum) HUSK p-afgiften på Bakkens parkering er 30,- pr mc inkl. fører og passagerer… (Ved Bakkens åbning og lukning er det altid gratis da trafikken ellers ville bryde sammen langt ned ad Strandvejen..)
Der startes på Vindeboderne i Roskilde Havn, her efter over Trekroner, Hvedstrup, Herringløse og gennem Veksø. Vær på vagt på strækningen da den er en yndet træningsrute både for cykelryttere og hesteryttere… (cykelrytterne skal nok flytte sig med lidt kraftige omdrejninger på gassen når disse nærmes — samme trick kan der i mod ikke bruges mod hestene da de gerne kvitterer med en hestehov i tanken… Buldrerpotter tilrådes at forcere disse med gemyldtlighed da lavfrekvente Yasimora/Leo Vince potter og heste ikke er et godt mix..) Der fortsættes mod Søsum og Ganløse og drejes fra mod Lynge ad den smukke, tætte og snoede Nymøllevej. Kig til højre ad strækningen mod søen som er gammel grusgrav..
Umiddelbart efter Hillerødmotorvejen passeres drejes mod Bidstrup ad Høveltvangsvej og senere ad Vasevej mod Kongevejen. Googler man Kongevejen skrives der; "Kongevejene var nogle af de ældste anlagte veje, nogle steder endda brolagt, forbeholdt kongerne og deres folk. De var afspærret med bom og lås, og den borger, der kørte der trods forbud, risikerede at få konfiskeret vogn, heste og læs og senere et halvt års tvangsarbejde på Bremerholm eller i Spindehuset ." Der fortsættes ud af Hørsholm Kongevej — PAS PÅ, vejen er en lumsk fartfælde strækning — og drejes til højre ad Gøngehusvej mod Trørød. Tag det igen roligt og nyd de mange smukke huse/villaer på stykket..
Vedbæk Strandvej nås efter Trødrød Skov og følg vejen til højre ind til Klampenborg. På en lun solrig sommerdag er dette absolut én af landets smukkeste veje, dels med strandsiden som udsigt, men også — igen — de mange palæ-agtige villaer/huse som læner sig tæt ud mod vejen. Følg ruten forbi den fra 1863 opførte smukke gamle Klampenborg Station til turen ender nede ad Skovporten — og skal dog stadig lidt frem mod parkeringen… Når du træder ind ad porten til Bakken, kan du — hvis du er heldig — støde på «Rim-smeden» ved porten med sin lille slidte barnevogn; stik ham en ti´er og du er garanteret et lille rim til kaffen og kagen..
God tur..
Henrik Jensen
Nordsjællands MC Club

Tour RoskildeHavn-Bakken image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org