Rødvig Skibsmotormuseum

Sådan startede Rødvig Skibsmotormuseum i 1986!
En sportsdykker, ved navn Kurt Johansen, havde erhvervet en 17-19 hk Tuxham motor af en fisker fra Køge. Kurt havde ikke tid til at gøre noget ved den, så Orla Rasmussen i Rødvig fik overdraget motoren til renovering. Der gik nogle måneder, hvorefter den var klar til start. Dette skulle selvfølgelig fejres på en eller anden måde, da det var første gang en motor af denne art skulle startes på dette sted, og det var en motor af godt gammelt fabrikat, en Tuxham fra 1938 bygget i København, en motor som mange fiskere kender.

Nu blev der indbudt en del fiskere, håndværkere med flere, til at overvære starten. Motoren startede perfekt og fungerede som den skulle, med denne dejlige "motorlyd" som efterhånden er forsvundet fra næsten alle fiskerihavne.

Da dette var en god dag, kom her ideen til at samle flere gamle motorer og danne et Museum for fiskerimotorer der efterhånden er udgået af produktionen. Tuxham motoren blev den første fiskerimotor i Museet. Som snakken gik, blev ideen hurtigt realiseret. Der blev lejet nogle lokaler som begyndelsen til et Museum, og inden der var gået ½ år, havde man samlet 12 motorer. Der blev arbejdet meget energisk med at samle flere og gøre dem i stand, og i løbet af 1 år, var der samlet 18 motorer sammen i alt.

Tour Rødvig Skibsmotormuseum image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
skibsmotor, skibsmotormuseum, en, kurt, johansen, tuxham, orla, rasmussen, museum, museet