Nissum Fjord

Nissum Fjord og det omkringliggende landskab rummer nogle af Vestjyllands vigtigste fuglelokaliteter. De er af international betydning for store bestande af ænder, gæs og vadefugle. Der er nogle muligheder for at kunne beundre fuglene, da der er et fugletårn og nogle steder hvor vejen går ganske tæt på fjorden.


Gør et stop og gå op på klitterne for at se ud over vesterhavet. Vi var der på en blæsende dag, men det var stadig dejligt at sidde i klitterne og beundre havet og nyde lydene og den friske luft.


Turen er planlagt så der både er grusvej og asfalt. Det er ikke helt nemt at undgå grusveje da turen går gennem sommerhus områder og tyndt befolkede områder.

For de maritimt interesserede er der er fantastisk museum over St. George som forliste julenat 1811. Der er bjerget mange flotte ting fra skibet, hvor det meste af arbejdet er udført af den lokale sportsdykker forening. Er interessen mere at få et stop, er der jo altid en isbod i nærheden og så kan turisterne og livet jo studeres lidt.


Tour Nissum Fjord image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
nissum, fjord, vestjyllands, turen, for, st