Møgeltønder - Sluse

Tøndermarsken er de ca. 85 km2 store inddigede og udnyttede marskarealer uden træer og hegn ved den dansk-tyske grænse, der strækker sig fra Sæd syd for Tønder mod vest til Vadehavet. Her sørger store pumper for at holde Tønders gader fri for vand, og det lavtliggende område gør der skal være en dige til at beskytte mod vesterhavet. Derfor er lavet den 7,5 meter høje dige, og pælen viser hvor tæt det har være på at blive rigtigt vådt i Tønder.
.
I Slotsgaden er det utroligt idyllisk, hvor motorcyklister selvfølgelig er velkomme til at få en kop kaffe og nyde den gode stemning. Her er stille og roligt, og altid nogle turister at se på. En gå tur hen af Slotsgaden er hyggeligt, og en tur ind i Møgeltønder kirke — hvis den er åben — er også en god afstikker. Da vi var der var kirken desværre lukket, men bedre held næste gang. Så fik vi bare bedre tid til at indsnuse miljøet.
.
Ved digerne er det muligt at se pælen der viser vandstanden, og toppen af pælen viser højden på digen. Så det er overskueligt hvornår det går galt...
Himlen, skyerne og det specielle lys er altid godt ved havet, og ikke mindst den friske luft, så det kan kun anbefales at starte motorcyklen og så tage god tid til at nyde turen.

Tour Møgeltønder - Sluse image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
hav, sønderjylland, slot, vadehavet, slotsgaden