KarseforsDæmningenMUST TRY

Den anden søndag hvert år i august kl.14 åbnes sluserne ved sø-systemet Lagan i Sverige.
Selv om disse dæmninger findes i væsentligt større udgaver, er det dog alligevel et imponerende syn når der åbnes for sluserne. 200 m3 vand fosser ud i sekundet og fylder hurtigt den til systemet hørende sidekanal med brusende vandmængder. Slusen indgår i syd Hallands vandkraftsystem som via dets 17 mindre kraftværk/turbiner leverer del-strøm til området. Dæmningen er flot holdt i granit og er opført i 1929.
Det tilrådes at tage madpakker og drikkevarer med hjemmefra og indtage det på et af rutens mange stoppesteder enten når SöderÅsens tætte skov passeres med de mange snoede skovveje, eller ved ankomst til Karsefors i Ysby. Følg skiltene på det sidste stykke af vejen, hvor du som mc´er dirigeres helt ned i bunden ved indgangen. Der parkeres på græsset og de venlige vagter står klar med udlån af træplader så din mc ikke vælter. Entréen er i 2014-penge 30,- som du kan betale med danske penge. Svensken er snu og øjner her en sidegevinst, idet alt hvad du køber kan betales med danske kroner — lige over… Bær over med det lille kurstab og glæd dig over det går til de mange frivillige og områdets vedligehold..
Turen er sat med start/færgen kl.10 fra Helsingør, og med to mindre pauser ankommes ved Karsefors ved 13-tiden. Karsefors ligger i fugleflugt ca. 70km fra Helsingborg, men det vil være synd ikke at udnytte denne tur gennem det smukke skovområde. Turen er på 116 km/2t 15m uden motorvej.
Når der køres hjem foreslår jeg GPS´en sættes på: Helsingborg/Sjögatan/undgå motorvej hvis i er flere afsted og derved mister hinanden ind gennem Helsingborgs bykerne. Denne tur vil ligge på ca. 1t 30m der til. Der anbefales en mc-dagsbillet ved færgen som koster ca. 240,- retur med 2 personer på mc´en.- og en lille rabat hvis du køber den via nettet.
Turen kan udmærket køres på andre dage — dog uden synet af sluseåbningen, men stadig med rig mulighed for at nyde den medbragte mad helt nede ved dæmningen/søen.

Henrik Jensen
Nordsjællands MC Club

 

 

 

 


Tour KarseforsDæmningenMUST TRY image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org