Jysk Automobilmuseum

For eksempel: 1900 Vivinus, der var Jyllands første bil. 1911 Adler Stigevogn med vandhydraulisk betjent drejestige, der var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. 1912 Renault. 1929 Rolls-Royce. 1931 Cadillac V12, General Motors dyreste mærke. 1932 Auburn V12, Amerikas hurtigste bil i sin klasse. Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb. Maybach, ofte kaldet for den tyske Rolls-Royce. Sjældne vogne som Jordan, Kissel, Hupmobile og Graham-Paige, der alle forsvandt som bilmærker i begyndelsen af 30`erne. En stribe af Ford og Lincoln vogne, vist i forskellige modeller og årgange.

Motorcyklerne er blandt andet repræsenteret med den danskbyggede Nimbus, 1927 \"Kakkelovnsrør\" og 1939 \"Special\". Blandt engelske motorcykelmærker kan nævnes Douglas, Ariel Red Hunter, BSA Silver og Empire Star. Amerikanske Indian, Harley-Davidson og Super-X. Af tyske mærker kan nævnes BMW og DKW.

Der er et væld af teknik, der henvender sig til alle alders- grupper små som store pilfingre. Specialværktøj, benzinpumper og emalje skilte.

Museet blev åbnet i 1967 og har i den anledning valgt at vise eksempler fra 1950`erne og 1960´erne. \"Krønikentiden\" Biler der viser afløserne fra en tid, hvor store biler med messing, krom og flerfarvede lakeringer var almindelige.

Tour Jysk Automobilmuseum image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
museum, motorcykler, bilmuseum, vivinus, jyllands, adler, stigevogn, verdensudstillingen, berlin, renault, rolls-royce, cadillac, v12, general, motors, auburn, amerikas, monte, carlo