Ishule-Ørnerborg/reden tur

Ud over at området omkring Wagrain, Salzburg, Berchtesgaden og Zell Am See er udsædvanlig smukt, ja så er der i område fyldt med steder de fleste har hørt om. Turen her fører forbi steder hvor der er mulighed for nogle helt fantastiske steder med smukke oplevelser.

Første stop er Europas største Is hule, Eisriesenwelt er et helt fantastisk smukt sted, og hele turen der op med lift og tilhørende gå tur er så fyldt med oplevelser, at stedet absolut er et besøg værd. 

På nedkørslen er der den absolut bedste udsigt til Ørneborgen (Schloss Adler) Ørneborgen er igennem flere hundrede år blevet brugt som fængsel, under 2 verdenskrig var Ørneborgen hovedkvarter for Hitlers Waffen SS, efter krigen blev stedet omdannet til en træning lejr for det østrigske politi, hvilket det var helt frem til 1987. i dag er der museum. 

På vej til næste stop passeres pas Lueg i sin beskednehøjde på 552M.Næste 

Næste stop er ved ”Der Führers” Sommerbolig Ørnereden.

I forbindelse med Hitlers 50-års fødselsdag, blev der som folkegave bygget et sommer resident i 1834 meters højde, på en ufremkommelig bjergtinde, byggeriet kostede dengang hvad der i dag svare til Ca. 1 Mia kroner, Jeg syntes ikke selv efter at have været der, at det er et af de mest spændende steder, dog bør man altid huske på hvilken bedrift det har været at opfører i den tid Stedet kan kun besøges efter en tur med bus. 

Næste stop giver tid til fordybelse og kaffe, Berggasthof Mitterberg ligger i 1200M's højde, fra terrassen er der en helt fantastisk smuk udsigt ned over Zell Am See by og Zeller sø, Det maleriske bjerg Schmittenhöhe og den eneste gletsjer i Salzburger Land, Kitzsteinhorn-gletsjeren.  

Hjemturen til Wagrain er på smukke gode serpentiner veje over de to pas, Filzen Saddle der passeres i en Højde af 1290M, meget kort tid efter er det Dientner sattelpass der overkøres i en højde af 1370M.

Du /i ønskes en god tur.

Ps. Med et musse klik på de enkelte blå pile i kortet, så kan du præcis se hvad der knytter sig af oplevelser /serværdigheder ved punktet (waypoint). 
Bemærk også at når du henter turen ned på din GPS,  Så får du de fremhævede oplevelser /serværdigheder, dem der her på kortet er vist med blå pile, beskrevet direkte i displayet som næste næste waypoint med serværdighednavnet, i stedet for det som du sikker kender til, nemlig et tilfældigt vejnavn, så på den her måde ved du, at du nærmer dig et interessant sted, et sted der måske er værd at stoppe op ved eller?


Tour Ishule-Ørnerborg/reden tur image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
ud, wagrain, salzburg, berchtesgaden, zell, am, see, europas, is, eisriesenwelt, oslash;rneborgen, schloss, adler), hitlers, waffen, ss, lueg, stop