Frederikssundsvej 175-Malerklemmen, Borup

Shell-tanken på Frederikssundsvej 175 i Stenløse er startsted hver søndag og onsdag når Nordsjællands MC Club kører ture i sæsonen. Igen er det også startstedet for denne tur som går til mc-mødestedet Malerklemmen i Borup. Stedet var oprindeligt en ridefogedgård fra 1750 indklemt på jordene mellem de to store herredsgårde Svendstrup Gård og Giesegård — her af navnet «Klemmen» Mange år senere købte en kunstmaler stedet og med tiden fik det navnet «Malerklemmen» Nu fungerer det som traktørsted og er et yndet udflugtsmål — både for MC´ere og andre godtfolk med hang til eftermiddagskaffe med æblekage — eller æbleskiver, som stedet også er kendt for. Der tilbydes også en frokostbuffét som bør kunne mætte de fleste.. Vær obs når du kører ind på p-pladsen — den er belagt med små sten som godt kan være en udfordring — mangen en mc har i et ukoncentreret øjeblik haft lagt sin mc ned der..
På vejen passeres kort efter Roskilde det psykiatriske hospital Sankt Hans hvis historie går tilbage til 1650´erne. Stedet rummer en grum historik men bemærk til gengæld de smukke gamle bygninger. Stedet udfases i disse år som psykiatrisk hospital og planen er det skal udlægges til beboelse.
Endvidere passeres Abbeved hvor man skal bemærke vejens fald og stigning, forårsaget af istidens tryk på jorden. Særligt på en solrig sommerdag tager strækningen sig ud i sit bedste..
Shell-tanken i Osted udgør et udmærket sted for en tisse og stræk-ben pause

Henrik Jensen
Nordsjællands MC Club

Tour Frederikssundsvej 175-Malerklemmen, Borup image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
frederikssundsvej, stenl, nordsj, mc, club, malerklemmen, borup, svendstrup, gieseg, klemmen, mange, nu, roskilde, sankt, hans, abbeved, osted, jensen