Fra Karoline over Sydfyn til Lohals 2014

Med start fra Karoline i Middelfart, og thermokaffe i bagagen, styrer vi over Svinø og Ronæs videre mod Assens, og Falsled. Undervejs kører vi forbi Brahesborg Gods vest for Assens. Min Gps vil ikke lede mig gennem gårdspladsen på godset, men hvis du holder dig på den offentlige vej gennem, er det tilladt, så fortsæt !
Den medbragte formiddagskaffe tager vi enten på havnen i Assens eller i Falsled.
Herfra går turen, ad mindre veje gennem f.eks. Snave, og videre mod Holstenshuus Slot vest for Fåborg. Kør langsomt her for det er ren idyl at betragte søen med slottet i baggrunden.
Vi kører over Gunderstrup Mejeri, et mindre mejeri der både laver ost og forskelligt øl, bla. en speciel øl fremstillet på valle. Dagens frokost er ost fra Gunderstrup Mejeri, og vi indkøber øl herfra til «eftermiddagskaffen», dvs vi drikker ikke alkohol undervejs, så eftermiddagskaffen er når vi er fremme på Lohals Camping. Både mejeriets rygeost og øl kan varmt anbefales !
Fra Gunderstrup Mejeri kører vi omkring Ollerup og Hvidkilde Sø, og slår så et slag omkring det smukke Rantzausminde, inden vi på Tåsinge kører omkring Troense, hvor osten fra Gunderstrup Mejeri og medbragt brød udgør frokosten. Herfra videre gennem Valdemar Slot og til Lohals Camping på Langeland, hvor «camping-mutter» Dorte står klar til at modtage os. Aftensmaden bliver en flot anrettet buffet, samme Dorte har kreeret på deres restaurant Vigsø på Lohals havn.

 


Tour Fra Karoline over Sydfyn til Lohals 2014 image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
gunderstrup, mejeri, lohals, camping