FYN NYBORG - I RØG OG DAMP

Jernbanen og dennes verden tiltaler enhver voksen mand med drengen i sig. Og hvad er så mere naturligt end et besøg på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Turen har sin start på Storebæltsvej i Nyborg, og her kan Circle K på samme vej være møde og startsted. HUSK at din GPS/Tourstart App guider dig ud til turens startpunkt. Kommer du fra Sjælland er det 2. afkørsel (45 Nyborg Ø) efter Storebæltsbroen.
Kort efter du har forladt Nyborg med havnen på din venstre side, passerer du Holckenhavn Fjord og drejer til højre mod Blankenborg og Bynkel. Vejen snævres ind og der køres ad den skønneste lille vej gennem Æble Skov og ud på Nyborgvej. Der fortsættes gennem Svindinge, Ellerup og Kværndrup. (Skal man til Egeskov Slot kan denne del af turen udmærket benyttes da slottet passeres efter Kværndrup) Fortsæt gennem Rudme, Sødinge, Årslev, Over Holluf og Jernbanemuseet nåes her efter i Odense City. Jeg har sat turens slut på P-pladsen til museet som findes på den anden side af P-pladsen. Bemærk at der er begrænset tidsparkering på P-pladsen.
Museet ligger i det originale gamle lokomotivværksted fra 1954 med samlinger af alskens jernbanehistorik, lokomotiver, vogne, modeljernbane, minitoget som du sidder på på den udendørs bane - lige så mange gange din barnlige sjæl har lyst til. Alt sammen med i prisen på 110,- pr. voksen. Medbragt mad kan spises både ude og inde på bænkene - dog er der en lille café med et begrænset udvalg.
Se mere på: www.jernbanemuseet.dk
Fut fut..


Tour FYN NYBORG - I RØG OG DAMP image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
jernbanen, danmarks, jernbanemuseum, odense, storeb, nyborg, circle, gps/tourstart, app, sj, oslash;), kort, holckenhavn, fjord, blankenborg, bynkel, aelig;ble