Campen - Randers Regnskov og Søhøjlandet

En heldagstur som nemt trækker ud hvis man vælger at besøge de 3 omtalte steder. Kør ud tidligt på de mange snoede veje.
I Randers bør et besøg i Randers Regnskov  være et must. Nyd de mange finurlige dyr som du møder på stierne inde inde blandt dyrene — bare rolig, slangerne har sit eget terrearie hvor du skal passere en sluse for at komme ind. FRIVILLIGT! HUSK at smide mc-tøjet i taskerne — luftfugtigheden er +80% og varmen lige så.

I Silkeborg passeres Kammerslusen fra 1920 som giver passage mellem de mange søsystemer i området. Nyd en pause ved slusen og nyd samtidigt synet af verdens ældste hjuldampfærge «Hjejlen» som sejler turister rundt på søerne. Ligeledes anbefales en tur op gennem byen skønne gågade.

Himmelbjerget rejser sig 147m over havets overflade og er alligevel dog ikke danmarks højeste punkt, i det det må se sig slået af Møllehøj som er næsten 30m højere. I 1875 rejste man Himmelbjergtårnet til ære for grundloven i 1849. Gå endelig en tur der op — udsigten er fantastisk.
Turen står generelt på snoede veje med masser af mulighed for pause-stop. Turen bør rundes af med en god og velfortjent gang aftensmad tilbage på Campen — måske med noget koldt til.


Tour Campen - Randers Regnskov og Søhøjlandet image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
en, randers, regnskov, husk, silkeborg, kammerslusen, hjejlen, himmelbjerget, himmelbjergt, turen, campen