American Motorcycle Museum

Het Museum

De collectie is in particulier bezit van de familie Middelbosch en was tot begin januari 2003 gevestigd aan de Oude Almeloseweg 2-4 te Zwolle. Vanaf het voorjaar van 2004 heeft het museum de deuren geopend in Raalte. Het museum biedt een overzicht van Amerikaanse motorfietsen van begin 1900 tot de jaren ’80. De motorfiets die nog steeds geproduceerd wordt en waarvan er ook het meest geproduceerd zijn is de Harley-Davidson. Deze motorfiets is dan ook het best vertegenwoordigd in het museum.In het museum is bijvoorbeeld de Indian uit 1911 te vinden waarmee de 10-jarige Willy Wright van de oostkust naar de westkust van Amerika is gereden en daarmee vermeld staat in het Guinness Book of Records.

Uitgebreide Collectie
Verder zijn de motorfietsen waarmee de Canadezen en Amerikanen Europa hebben bevrijd (de zogenaamde ‘Liberators’) opgenomen in de collectie. En ook het prototype Harley dat voor de oorlog in Afrika werd ontworpen maar nooit in productie is genomen (omdat de Jeep op de markt kwam) staat in het museum.

Racers waarmee Nederlanders grote overwinningen hebben behaald motorfietsen uit de collectie van de verbannen Sjah van Perzie en modellen speciaal gericht op de Europese markt ze zijn allemaal te vinden in het museum. Ook een golfkar en grasmaaier van Harley-Davidson carrousel-uitvoeringen van motorfietsen en vele andere items omtrent het thema zoals jukeboxen en kleding ontbreken niet.

Hieronder enkele foto´s van het museum. Klik voor een vergroting.

Tour American Motorcycle Museum image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org
harley davidson, american motorcycles, motorcycle museum, museum, de, middelbosch, oude, almeloseweg, zwolle, raalte, amerikaanse, harley-davidson, indian, willy, wright, amerika, guinness, book, records, collectie