Aalborg-Mariager via Vebbestrup

Denne tur har fokus på den flotte natur i Himmerland — en mærkelig følelse af at være alene med naturen, idet vi kun passerer små bysamfund og landdistrikter uden den store menneskevrimmel.

Turen går fra Vodskov til Store Økssø med en smut omkring «bjergvejen» i Støvrings udkant. Fremme ved Store Økssø ser vi på denne tur blot på søen, men der er mulighed for at vandre de 3 km rundt om søen.

Herfra går turen omkring Madum sø. Himmerlands største sø, der består af grundvand og er så klar at lyset når helt ned på bunden 8 meter nede. Her er der mulighed for at bade ved parkeringspladsen på søens østside.

Videre går turen nu til Vebbestrup hvor vi skal besøge mejeriet (åben søndage 12-17 i sommermånederne) hvor en gigantisk softice koster 17 kroner....med drys. Det kan anbefales kun at købe en «mellem»....uhmm!

Vi fortsætter til Bramslev Bakker, hvor der er den mest fantastiske udsigt ud over Mariager Fjord. Før vi her spiser madpakker vandrer vi evt. ned til fjorden så softicen kan bundfældes. Der er her en restaurant hvis mand lyster den slags.

Efter maden tager vi en jordvej langs fjorden frem til det lille fiskerleje Stinesminde. Her er idyllisk og et yndet udflugtsmål i området.

Vi kører videre til Lille Vildmose, hvor vi skal ud i Portlandsmosen på Plankestien.  Her gravede man tørv omkring 2. verdenskrig, som blev brugt som brændsel til cementproduktionen på Aalborg Portland.

Herefter kigger vi ud til Kattegat fra badestedet Stejlgabet på vores vej til færgen Egense-Hals. Overfarten koster i 2014 30,- kr. for en mc incl føreren.

Fremme i Hals følger vi kystvejen tilbage mod Vodskov og tager lige en kort afstikker helt ned til Limfjorden hvos der er udsigt mod Aalborg og det store Nordjyllandsværk (Vattenfall).


Tour Aalborg-Mariager via Vebbestrup image
Author:
Tourstart plan ride share logo
Tourstart.org