Subscribe to TourNews

Map

Danish Air Show 2016 - Skrydstrup

Information
Address
Lilholtvej, 2, 6500, Vojens, Denmark
Created by
Tags
Web
Event
Start date:
Jun 19, 2016
End date:
Jun 19, 2016
Start time:
10:00
End time:
16:00
Pictures
Videos
Description
Danish Air Show tiltrækker op til 150 000 gæster med samme passion for fly. Det endelige program er ikke fastlagt endnu, så følg med på web siden og Danish Air Show's facebook side.

Hvert andet år slår flyvevåbnet pigtrådshegnet til side og inviterer alle indenfor i det hemmelige område for at se fly, & materiel og ikke mindst hvordan flyvevåbnet håndterer alt dette.

Det er en god ide at komme være tidlig ude, da der nemt kommer 150 000 mennesker for at se alle de fantastiske fly selv om flyvevåbnet har gjort sig meget umage med infrastrukturen, er området ikke ligefrem beregnet til så mange gæster, så bedst at tænke på følgende:

 • kom i god tid
 • hav tålmodighed
 • følg personalets anvisninger
 • parker KUN hvor der er parkeringsplads

Deltagerne til Danish Air Show kommer fra ind- og udland, og det er en dag med masser af opvisning af nye kampfly og til veteranfly. Veteran flyene er en vigtig del af vores histore, da de representerer en svunden tid hvor der også var behov for at sikre det danske samfund. Giv dig tid til at beundre dem og send en venlig tanke til de bedrifter som de har udført.

Historien
Flyvevåbnet har siden 1959 inviteret offentligheden indenfor dørene for at se de spektakulære shows. Danish Air Show bliver på skift afholdt på forskellige flyvestationer.

Emnerne på dagen er ikke fastlagt, men vil givetvis være:
 • Jagerfly
 • Helikoptertjenesten
 • Historiske fly
 • Civile fly
 • Angrebs simulering med F-16
 • Udstillingsområde hvor deltagerne kan komme tæt på flyene

Airshow'et i 2014 blev afholdt i Karup, og var et fantastisk arrangement spækket med oplevelser, og her skal kun nævnes nogle få. Oplevelserne skal give et indtryk af hvad der er i vente for dette års show.

Red Arrows
Woouuu - de fyre kan da godt nok flyve. Jeg trak knapt vejret under deres show og var mere end fyldt med beundring for deres måde at håndtere flyene på. De fløj i alle mulige formationer fra den traditionelle side-by-side til figurer på himlen og cirkler rundt om hinanden på fantastisk vis.

Super Hornet F18
Det er MACHO. Da jeg så flyet i action vidste jeg pludselig hvad macho og råstyrke betyder. Til info så er det en to motors fætter, og piloten/flyet stod på landigspladsen med alt tændt. Når jeg siger alt, så er det ALT - fuld knald på motoren, efterbrænder, cigarettænder, adrenallin.... Den brølede som en stor han løve i parringstid omgivet af en flok hunner - også i parringstid.
Så blev bremsene sluppet og i løbet af få meter var han på vingerne, og straks han var airborne, vippede han bagenden ud mod publikum så vi alle kunne mærke de voldsomme vibrationer i brystkassen fra efterbrænderen.
En oplevelse for livet.....
Så fik F18'eren max gas - lodret stigning, rul, blæsen rundt på himlen. En magt demonstration af rang.. En oplevelse man ønsker aldrig stopper....

Joint Strike Fighter F35
En "Show-model" var vist til ære for at DK jo snart skal vælge nye kampfly. Den så ret godt ud - og her kan du læse mere

F16
Det danske forsvar demonstrerede hvorledes de talker F-16 flyene, og med deres egenskaber i cockpitten er jeg tryg ved at være dansker. De kan deres kram, og det er nærmest ekstatisk at se et så flot og veldesignet fly blive kastet kompetent rundt i luften.

Facebook - Danish Air Show
Facebook share
Upgrade to
PRO
Ride your dream
tours with Tourstart
 • Download to GPS 

 • Navigate using the Android app 

 • Navigate using the iPhone app 

USD 19
each
PER YEAR
more...
You are recommended to update to the latest version of Internet Explorer.
To assure all functions on Tourstart are working correct, we recommend you to upgrade your browser, or use one of the other browsers: